Életfogytiglan fenyegeti az arisztokrata brit aranyifjút 100 kiló kokó becsempészéséért

Cukorszállítmányba kevert kokaint találtak a vámosok Mombaszában, Kenya legnagyobb kikötőjében. A 100 kilogramm kokain piaci értékét 4,5 millió fontra becsülik. A cukorkereskedő, a brit arisztokrácia egyik ifjú csillaga, azt állítja: halvány fogalma sem volt az esetről.

A biróság Kenyában szabadlábra helyezte, de elkobozta útlevelét. Ezen kívül le kellett perkálnia 530 ezer fontot. Ha elítélik, akkor életfogytiglant is kaphat, mert Kenyában nem viccelnek a kábítószer-kereskedelemmel.

Jack Marrian családja évtizedek óta kötődik Kenyához. Már a felmenői is ott szolgáltak – igaz, hogy akkor még Kenya brit gyarmat volt. A most 31 éves arisztokrata ugyanabban a méregdrága magániskolában tanult, mint Cambridge hercegnője, Kate Middleton, aki már két gyermekkel ajándékozta meg Vilmos herceget.

Arisztokrata szülei meg vannak győződve arról, hogy a fiuk nem bűnös. Az általuk bérelt magándetektívek szerint valószínűleg a kolumbiai kábszerkartellek akciójáról van szó. A szállítmány Brazíliából érkezett, és valószínűleg Valenciában kellett volna kirakni a kokaint. Ezt valamiért nem tették meg, ezért érkezett meg Mombaszába. A kenyai kikötőben így találhattak 100 kiló kokaint a cukorszállítmányban. Ennek némiképp ellentmond, hogy Mombasza a kábszer-kereskedelem fontos elosztóhelye: innen küldik tovább az árut a Közel-Keletre, Afrika fizetőképes piacaira, illetve Ázsiába. A brit arisztokratának Kenyában kell bíróság elé állnia. Ha a bíróság nem fogadja el az ügyvédei védekezését, akkor akár életfogytiglant is kaphat 100 kiló kokóért …

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez