Öngyilkos sofőr miatt haltak meg 26-an

Sok halálos áldozattal járó buszbaleset történt júliusban Tajvanon. Most kiderült: a tragédia oka az volt, hogy a sofőr öngyilkos lett.

26 ember vesztette életét a buszbalesetben Tajvanon. A nyomozók korábban azt hitték, hogy a kínai turistacsoport halálát műszaki hiba okozta. A vizsgálatok azonban megállapították, hogy a sofőr, Szu Ming Cseng régóta tervezte az öngyilkosságot – írja a BBC honlapja.

Mint kiderült, előfordult már korábban, hogy Cseng dulakodott egy idegenvezetővel, és szexuálisan is zaklatott valakit. A rendőrség szerint minkét esetben részeg volt és depressziós. A nyomozók most azt mondják, a baleset előtt üzemanyagot locsolt szét a buszon, majd egy öngyújtóval lángra lobbantotta. Ezután nekiment az országút szélén lévő szalagkorlátnak, megölve magát, az idegenvezetőt, és 26 repülőtérre tartó kínai turistát. Állítólag a vészkijárat is zárva volt, mikor menekülni próbáltak az utasok.

_91103398_627b34f9-6e1d-4ce6-aaf1-92bc6599ae92

Előkerült egy üzenet is, melyet a testvére írt Csengnek. Ebben arra kéri: ne vegye el a saját életét.

„Nem szereted a három gyerekedet? Ne hagyd őket szégyenben! Ha megteszed, mindannyian szégyenben maradunk” – olvasható a húga által írt levélben, melyet az AP hírügynökség tett közzé.

Peking most azt követeli Tajvantól, hogy erősítse meg a biztonságot az országban a szárazföldi kínaiak érdekében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez