Lábak nélkül, kézzel mászott hegyet a 11 éves fiú

Egy 11 éves kínai fiú, aki egy balesetben elvesztette mindkét lábát, kezeivel mászott a hegyre. Bár a betervezett csúcsot nem érte el, teljesítménye még így is elképesztő.

A 11 éves fiú, aki autóbalesetben vesztette el lábait, 1100 méter magasra tervezett mászni pusztán a kezei segítségével – írja a South China Morning Post. Gao Cseju a Lao hegyet próbálta meghódítani, és egészen 900 méterig jutott úgy, hogy fából készült dobozokat tartott a kezében „cipő” gyanánt. Olyan súlyosak lettek a hólyagok a kezén, hogy végül feladta,.

„Ha több időm lett volna, biztosan fel tudok mászni a csúcsra. Legközelebb megcsinálom” – mondta az újságíróknak. A kísérletnél Csen Csou is jelen volt, aki szintén egy balesetben vesztette el lábait, és több mint 100 hegyet mászott meg pusztán a kezeit használva.

Csen azt mondta: kötelességének érezte, hogy támogassa a fiút, amikor megtudta, hogy mit tervez. Azt is mondta, hogy nem szégyen, hogy végül nem jutott fel a csúcsra.

vddvxd

„Nem hiszem, hogy Gao a természetet próbálta meghódítani, vagy másokat meggyőzni. A saját félelmeit és korlátait akarta legyőzni ezzel a kihívással” – mondta.

A fiú kísérletét több tényező is megnehezítette, beleértve egy vihart, ami miatt a meredek és kanyargós hegymenetben minden csúszós lett. A fiú reggel 9:30-kor indult neki, délután fél 4-kor, 900 méter magasságban be kellett ismerje, hogy a hegy legyőzte. Súlyos hólyagok keletkeztek a kezén, így végül megállt. Teljesítménye azonban így is példaértékű, legközelebb pedig talán a csúcsot is sikerül elérnie.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez