Ez a kínai pár 54 éve él barlangban

Ismerje meg az idős házaspárt, amely 54 éve él egy barlangban a délnyugat-kínai Szecsuán tartományban.

Az elmúlt 54 évben itt éltek, itt nevelték fel gyerekeiket – írja a Daily Mail. A 81 éves Liang Zifu és 77 éves Li Szujing nem engedhették meg maguknak, hogy házat vegyenek, így maradt a barlang. A különleges helyen három hálószobát hoztak létre, van konyha és nappali is. A férfi három évvel azután fedezte fel a jó adottságokkal rendelkező barlangot, hogy összeházasodtak. Úgy döntöttek, letelepednek benne, bár akkor már három másik család is itt élt. Ők azóta elköltöztek.

foreign201609120510000324199616128

„Lakásuknak” külön villamosenergia-ellátása van, és sertést is tartanak. A barlang tetején termesztenek zöldséget, ebből élnek. A helyi hatóságok már megpróbálták rávenni a párt, hogy költözzenek el, ők azonban azt mondják: nem akarnak, mert már nagyon megszokták „kényelmes” otthonukat.

Másik helyet is felajánlottak nekik, de a pár szerint a barlangban jobb, mert nyáron hűvös, télen meleg. A pár négy gyereket nevelt fel, nekik már családjuk van – ők nem hajlandók barlangban élni. Az interneten vannak, akik irigylik őket, mivel távol élnek a városi nyüzsgéstől, mások viszont aggódnak miattuk.

Mi lesz ha valamelyikük megbetegszik? – teszi fel a kérdést egy hozzászóló.

Fotók: People’s Daily Online

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez