Kisbaba született bevetés közben egy anyahajó fedélzetén

Egészséges kislánynak adott életet egy matróz a Dwight D. Eisenhower repülőgéphordozó anyahajó fedélzetén. Parancsnokai nem tudtak arról, hogy a hadihajón szolgáló matróz gyermeket vár.

A szabályzat lehetővé teszi, hogy a terhesség 20. hetéig az anya továbbra is szolgáljon, de nem háborús övezetben. Márpedig az Eisenhower része annak az amerikai flottának, mely a Perzsa-öbölben cirkál. A repülőgépek a fedélzetről indulva hajtanak végre légicsapásokat az Iszlám Állam célpontjai ellen. Ennek jelentősége most különösen megnőtt, mert az USA és Oroszország megegyezett abban, hogy összehangolja a légicsapásokat.

A hadihajót más körülmények között kivonnák a háborús övezetből, hogy partra tegyék a kismamát és a lányát. Most viszont úgy döntött a parancsnokság, hogy az anyahajó folytatja a bevetést. A kismamát és a 3 kiló 20 dekás kislányt, akik mindketten jól vannak, helikopteren Bahreinbe szállították. Az Eisenhower anyahajó fedélzetéről pedig továbbra is szállnak fel az amerikai harci gépek, hogy az Iszlám Állam állásait támadják Irakban és Szíriában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez