Felgyújtották egy muzulmán nő ruháját New York legmenőbb bevásárlóutcáján

A 36 éves nő Skóciából érkezett Amerikába, és éppen az Ötödik sugárúton vásárolgatott fejkendőben.

Egyszer csak forróságot érzett a karján, és amikor lepillantott, látta, hogy a blúza ujját felgyújtották - írja a New York Daily Times. Neki szerencsére nem lett baja. Mikor körülnézett, még látta, ahogy egy fiatal férfi elteszi az öngyújtóját és továbbsétál.

A nő a rendőrségre ment, ahol kikérték a biztonsági kamerák felvételeit és kiadták a gyanúsított képét a járőröknek. Egy fiatal  férfi látható rajta félig háttal, fekete izompólóban, fekete nadrágban és baseball-sapkában. A gyűlölet-bűncselekmények ügyében illetékes csoport kezdett nyomozni az ügyben.

Az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsának szóvivője aggódik, azt mondja, mindenütt az iszlamofóbia fellángolásának jeleit látja. Néhány nappal korábban ugyancsak New Yorkban támadtak két másik, babakocsit toló muzulmán nőre, az egyikükről megpróbálták letépni a kendőt. A mostani eset után ezer dollár nyomravezetői díjat ajánlott fel a Tanács.

Időközben a New York-i rendőrség közölte, hogy vélhetően nem volt köze a ruha felgyújtásának az áldozat vallásához. Aznap este még két másik nővel is megtörtént ugyanez Manhattan-ben, és egyikük sem volt muszlim.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez