Kiégett a világhírű barokk templom

Hatalmas csapás ez a peruiak számára, mivel az ország egyik legnépszerűbb és leghíresebb turisztikai látnivalója esett a tűz martalékává.

A 16. században a spanyol gyarmatosítók által épített barokk stílusú San Sebastian templom szinte teljesen kiégett Cuscóban, az ország idegenforgalmi központjában, amely egykoron az Inka Birodalom fővárosa volt. Felbecsülhetetlen értékű festmények, könyvek, ereklyék mellett a templom csodálatosan díszített oltára is odaveszett. A templomban egyébként olyan alkotások is  voltak, amelyeket a világhírű perui festő,  Diego Quispe Tito (1611-1681) készített.

 _c

A lángok pénteken a kora reggeli órákban csaptak fel. A helyiek rögtön értesítették a tűzoltókat, de a környéken található tűzcsapok közül egyik sem működött. Több mint két órát vett igénybe, mire a tűzoltóknak sikerült helyreállítaniuk a csapokat és elkezdeni az oltást. Ez idő alatt a helyi lakosok próbálták megfékezni a tüzet , de hiába. Végül a tűzoltók öt órán át küzdöttek a lángokkal, de a templom falain kívül semmi sem maradt meg. A tüzet állítólag rövidzárlat okozhatta.

 x433

A San Sabastian templom Cusco leghíresebb nevezetessége volt a nem messze található Mach Picchu romváros után. Évente rengeteg turista kereste fel, hogy megcsodálhassa, a helyiek közül pedig szinte mindenki idejárt imádkozni. A templomot 1972-ben Peru nemzeti örökségének nyilvánították. 2012-ben pedig egy teljes körű restauráción is átesett.

kép:perutravelnow/perureports

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez