Szegény gyereklányok árulják magukat Amerikában

Egy 11 éves kislány azért maradt ki az iskolából Chicagóban, hogy magát árusítsa a piacon. Családja ugyanis képtelen volt gondoskodni róla. Los Angelesben a középiskolás lányok az interneten keresik középkorú vagy idősebb férfiak ismeretségét. Az ok a nyomor – derül ki az Urban Institute legújabb felméréséből.

10 szegény körzetet vizsgáltak az Egyesült Államokban. Három nagyváros 13-18 éves ifjúságát vették górcső alá: Chicago, Los Angeles és Washington. Mezőgazdasági körzeteket is vizsgáltak Észak-Karolinában és Oregon államban. A kép lesújtó – nyilatkozta a kutatócsoport egyik veteránja.

Eddig is tudtuk, hogy tinédzserek árusítják magukat, mert így akarnak pénzhez jutni, de azt hittük, hogy ők a társadalomból kiesett hajléktalanok vagy friss bevándorlók. Ehelyett kiderült, hogy szegény amerikai családokban teljesen rendszeres az, hogy a tinédzserek a szexkereskedelemből szereznek pénzt maguknak vagy az egész családnak. A fiúk a szexen kívül a kábítószerkereskedelemben aktívak vagy a bolti lopásokra szakosodnak.

Mi lesz ezekből a tinédzserekből, ha felnőnek? Bill Clinton húsz éve jóléti reformot vezetett be. Ezek után sokan azt hitték, hogy a szegénység problémája megoldódott a világ egyik leggazdagabb államában. Tévedtek. Most az új amerikai kormányzatot sürgetik a kutatók, hogy tegyen valamit a legszegényebb rétegekért. Hillary Clinton vagy Donald Trump programjában ők nemigen szerepelnek, hiszen a szegények csak ritkán szavaznak, és politikai befolyásuk szinte jelentéktelen az Egyesült Államokban.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez