Négyszázszoros apa lett a tengerimalac

A tengeri malacok érdekesek. Állítólag utálják a tengert, és nincs közük a malacokhoz sem. Az viszont most kiderült, hogy igen jó teljesítenek, ha utódnemzésről van szó.

Az angliai Warwickshire megye Hatton Country World állatkertjében nem igazán értette senki, hogy miért lett hirtelen terhes körülbelül 100 tengerimalac. Kiderült, hogy az egyik hím Casanova megszökött a fiúk közül, és belopódzott a női részlegbe – írja az itv.com.

A Randy becenévre hallgató szívtipró elég kimerültnek bizonyult, és némi súlyt is vesztett, de senki nem sejtette, hogy miért. Csak akkor derült ki, hogy miben fárad el, mikor már késő volt.

„Most úgy számolunk, hogy Randy közel 100 nősténytől vár gyermeket. Általában a tengerimalacok 4 utódot hoznak a világra, így nem nehéz kiszámolni, mennyivel fog nőni a populáció nálunk” – mondta Richard Craddock, az állatkert vezetője. „A szerencsénk az, hogy nem az összes nőstényt ejtette teherbe, ehhez túlságosan elfáradt.”

Randy azóta visszakerült a fiúkhoz, akiknél valószínűleg van mivel kérkednie. Aztán elkezdhet gondolkodni azon, hogy tart majd el közel 400 pici tengerimalacot. Ebben persze a személyzet is a segítségére van: most egy új farmot építenek az új családoknak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez