David Bowie öngyilkos lett?

Két nappal 69. születésnapja után saját ágyában halt meg New Yorkban, miután két albumot is kiadott gyorsan egymás után. Megrendezte a saját halálát is – állítja egy könyv a világhírű popzenészről, aki mítoszt csinált az egész életéből.

De miért volt olyan furcsa a szeme? Miért keltett olykor földönkívüli benyomást? Szifilisze volt a születéskor – állítja a Daily Mail bulvárlap Lesley-Ann Jones könyvére hivatkozva – az írónő nagyon sok időt töltött annak idején a zenésszel. A szifiliszt mamájától örökölte, aki a háború utáni időkben prostitúcióval kereste a kenyerét. A kis David sírva fakadt, amikor ezt tízéves korában megtudta. Valószínűleg ez is magyarázza féktelen szexuális életét: fiatalabb korában egyszerre három-négy nővel és férfival tartott fenn viszonyt egy időben. A szexet fegyverként használta. Ezzel boldogult a zenészpályán is. A hiúságát is legyezgette, amikor Párizsban összejött Bianca Jaggerrel. Állandóan kisebbségi érzés gyötörte Mick Jagger miatt. Feleségének megszerzése fontos trófea volt az ifjú David Bowie-nak.

Bár világsztár volt, gyakran kóborolt egyedül. Kokainmámorban úszott és szinte felismerhetetlen volt. A rajongók közül senki sem képzelte volna, hogy ez a lepukkadt kábszeres alak nem más, mint David Bowie. Senkit sem engedett közel magához. Haldoklott, de ez tökéletesen magánügy volt a számára. Úgy akart elmenni, ahogy élt. Tökéletesen irányítva az eseményeket. Ebben is sikeres volt, hiszen az utolsó produkciók értékét messze megdobta a halálhír idén januárban. Tüdőrákos volt, de folyamatosan dohányzott. Kihívta maga ellen a sorsot, de világsztár lett, akinek a halála eseménnyé vált a sajtó számára, hiszen senki sem sejtette, hogy David Bowie súlyosan beteg.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez