Fekete Háló: vásároljon brit útlevelet csekély 800 fontért!

Nemcsak brit, de külföldi okmányokat is lehet venni a Fekete Hálón. Azokat az internetes helyeket nevezi így a szakma, ahova nincs belépés mindenki számára. Csak meghívás alapján lehet eljutni a Fekete Hálóra. Akkor viszont szinte minden kapható: személyi okmányok, bankszámla-kimutatások, érettségi vizsgapapírok vagy éppen diplomák is.

Mindezt a londoni Times derítette ki a Leeds Egyetem informatikai tanszékének segítségével. Megdöbbentő, hogy bűnözők milyen könnyen hozzájuthatnak így hamis papírokhoz – nyilatkozta a kutatást vezető professzor. Ez nem pusztán bűnözési probléma, de összefügg az állambiztonsággal is, hiszen terroristák is igénybe vehetik ezt a szolgáltatást.

Tisztában van ezzel őfelsége titkosszolgálata is. Épp a napokban jelentette be az MI6 főnöke: 1000 új James Bondot vesznek fel – kizárólag informatikusok jelentkezését várják. Őfelsége titkosszolgálata már 2010-ben tapasztalta, hogy mit jelent a lemaradás ezen a téren. A Moszad klónozta tizenkét brit állampolgár útlevelét Tel-Aviv repülőterén. A klónozott útlevelekkel felszerelt izraeli ügynökök azután Dubajba utaztak, ahol eltettek láb alól egy palesztin vezetőt. Ha a Fekete Hálón csekély 800 fontért (alig 300.000 forint) lehet hamis útlevelet vásárolni, akkor őfelsége titkosszolgálatának sok munkája lesz a jövőben.

Kép: flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez