Eléje tolakodtak a sorban, ezért megnyerte a lottót

Hogy mi mennyit veszekszünk a sorban! Pedig a türelem rózsát terem. Sőt, egy új-zélandi férfi esetében pénzt – sok pénzt.

A szerencsés férfi nevét nem tudjuk – anonimitást kért a New Zealand Herald újságíróitól. Annyit tudunk, hogy türelmes ember. Új-Zéland északi szigetén, a Taurangán tartott munkából hazafelé, amikor útba ejtette a lottózót és beállt a sorba. Miután egy faragatlan alak eléje tolakodott, nem vitatkozott, mert nem sietett. Aztán megvette a lottószelvényt.

Az új-zélandi lottó nem olyan, mint a miénk. Nem a játékos választja ki a számokat, kicsit a Jackpotra hajaz – magyarázzák a brit Daily Mail kommentjei. Így már érthető, miért tekinti hősünk karmikusnak a nyereményét.

Az első ránézésre kellemetlen sorállás után pár nappal jutott csak eszébe a szelvény. Éppen a munkába igyekezett, amikor vetett rá egy pillantást. Bár látta, hogy nyert, a dolog mégsem jutott el a tudatáig egészen estig.

A feleségének is csak úgy véletlenül mondta el: nyert a lottón. Kiderült, 1 millió dollár (majdnem 300 millió forint) a nyeremény. Az már biztos, házat vesznek belőle.

Kép: flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez