Kivégezték a gyerekgyilkos etióp nőt Szaúd-Arábiában

Egy kislány meggyilkolása miatt végezték ki a kelet-afrikai nőt.

A szaúdi belügyminisztérium jelezte, hogy az etióp nőt, Zamzam Abdullaj Boreeket azután végezték ki, miután a legfelsőbb bíróság jóváhagyta az ítéletet. Egy kislány meggyilkolásáért kapott halálbüntetést – a gyereknek elvágta a torkát, majd a fürdőszobába vonszolta, ahol hagyta elvérezni. A kivégzést hétfőn hajtották végre. Túl sok részletet nem árultak el a szaúdi hatóságok a nőről, ezért csak sejteni lehet, hogy cselédként dolgozhatott az országban.

Szaúd-Arábiában ugyanis nagyon sok etióp dolgozik, főként nők, akiket a háztartásban alkalmaznak a szaúdi családok. Több olyan hír is napvilágot látott már, hogy az afrikai cselédeket rendszeresen bántalmazzák, verik és semmibe veszik szaúdi munkáltatóik, az esetek többségében következmények nélkül.

2013 decemberében azért ítéltek halálra egy szintén etióp nőt az országban, mert bosszúból megölte munkáltatójának a fiát. A mostani esethez hasonló kegyetlenséggel végzett a hatéves gyermekkel, azért, mert őt magát folyamatosan zaklatták és verték. Az etióp nő a gyilkosság elkövetése előtt több panaszt is tett, de a hatóságok nem foglalkoztak vele. Ezután döntött úgy, hogy bosszúból megöli munkáltatójának a gyermekét.

Világviszonylatban nézve Szaúd-Arábiában hajtják végre a legtöbb kivégzést. A szaúdiak attól sem rettennek vissza, hogy külföldieket küldjenek a halálba, akiket rendszerint gyilkosság elkövetése, istenkáromlás és homoszexualitás miatt ítélnek el.

kép:arabnews.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez