Coco Jambo köszöntötte a 10 éves AHU-t az Oktoberfesten

Hideg sör és afrikai hangulat keveredett az Oktoberfest Paulaner sátrában. Mindenki a 10 éves Magyar Afrika Társaság (AHU) születésnapját ünnepelte.

Bajor népviselet és afrikai dob – nem sok közük van egymáshoz? Pedig szombaton összehozta őket a Magyar Afrika Társaság (AHU) a budapesti Oktoberfesten. A sörfesztivállal zárta szülinapi programsorozatát az idén 10 éves AHU.

torta

Az Oktoberfesten sem pihent a szervezet, hirdették: Afrika egy fejlődő kontinens és hamarosan jelentős gazdasági motorrá válik. Persze könnyedre hangolták az üzenetet.

egyeb

Kameruni, szenegáli, tanzániai együttesek, családi programok és dobosok szórakoztatták a sörfesztivál közönségét.

dob2

Majd fő attrakcióként a német együttest, a Mr. Presidentet is a színpadra szólították.

koncert2

De még mielőtt felcsendültek volna a híres slágerek, a Dél-Afrikai Köztársaság budapesti nagykövete, Johann Marx köszöntötte a szülinapos szervezetet.

Balról jobbra: Balogh Sándor, az AHU elnöke, Raymond Irambo főtitkár, Kembe Sorel szóvivő és ... nagykövet.
Balról jobbra: Balogh Sándor, az AHU elnöke, Raymond Irambo főtitkár, Kembe Sorel szóvivő és Johann Marx nagykövet.

Az AHU elnöke, Balogh Sándor Abebe Daniel “Bebét” jószolgálati nagykövetté, a Mr President énekesét pedig tiszteletbeli taggá fogadta.

fogadta

Balogh Sándor kérdésünkre felvázolta az AHU következő 10 évének legfőbb célkitűzéseit: “Az eddigi segélyezések után a kooperáció lehetőségeit szeretnénk keresni, hogy munkahelyeket, egészségházat és sportiskolát vihessünk Afrikába.”

balogh

Miután az AHU elnökét a kedvenc Mr. President-szamáról kérdeztük, ami a Coco Jambo, megkezdődött a várva várt koncert és a fergeteges szülinapi buli – természetesen tortával.

koncert4

Fotó: Konkoly-Thege György

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez