Csak csajoknak – ő képviseli Egyiptomot a párizsi divathéten

Most derült ki, hogy Norine Farah lesz az egyiptomi divattervezők közül az, aki az ország színeiben indul a 2017-es párizsi divathéten. Az ikonikus eseményen 47 világhírű tervező vonultatja fel a kollekcióját 5 napon keresztül, jövő januárban.

Aki otthonos a divat világában, az jól tudja, hogy négy igazán számottevő divathét van minden évben: a párizsi, a londoni, a New York-i és a milánói. Vannak persze kisebb divathetek is, a világ jó néhány városában. De amire igazán odafigyel a nagyérdemű, ha meg akarja tudni, hogy mi várható a következő szezonban, az ez a négy.

Nos, ezek egyikén lesz ott Norine Farah. Akinek a karrierje két évvel ezelőtt indult, és egyre többen figyelnek fel rá kreatív anyaghasználata miatt.

norine3

“Három hónapja kaptam e-mailt a Fashion Week szervezőitől azzal, hogy engem jelöltek arra, képviseljem Egyiptomot Párizsban. Nagyon örültem, találtam is magamnak támogatót, és már készülök az útra” – nyilatkozta a fiatal tervezőnő a Reuters-nek. Hozzátéve, hogy boldog, amiért megmutathatja, milyen jó ízlésük van az egyiptomiaknak, és képesek igazán nagy dolgokra. Ő maga pedig kész arra, hogy sztereotípiákat törjön.

norine-cim

Farah tervezni és varrni is Milánóban és Firenzében tanult. De azt mondja, igazából annak a szabónak köszönheti a legtöbbet, akivel most is együtt dolgozik. Kezdetben a barátnőinek készített ruhákat, de aztán a biznisz rohamosan nőtt. Ma koktélruháit ezer dollár körül árulja, esküvői ruháiért 5 ezer dollárt kér.

norine

A sikerét főként annak tulajdonítja, hogy állandó vásárlói vannak, akikkel személyre szabottan tartja a kapcsolatot. Gyakran megy velük például anyagot választani.

norine-masik

Farah ahhoz a fiatal egyiptomi tervező nemzedékhez tartozik, amelynek munkái már feltűntek az Oscar-gálákon is. Közülük a legismertebb talán Farida Temraz, aki jövőre a tavaszi-nyári trendeket felvonultató New York-i divathéten lesz ott Egyiptom színeiben.

nirinekedvenc

Egyiptom egyébként tavaly novemberben tartotta meg az első saját divathetét. A T4C Divatakadémia első végzősei vonultatták fel a kollekcióikat – nem csak ruhákat, sminkeket is – írja az Egypt Independent.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez