Már automatából is piálhatnak az oroszok

Vajon mit szólnánk, ha az egy decis Unicumot a közterek automatáiból is beszerezhetnénk? Oroszországban a szívbarát galagonyatinktúrát árulják így fillérekért. Az alkoholtartalma 70 százalék.

Nemcsak pletykák, de dokumentumfilmek is szólnak a pancsolt szeszek oroszországi kultúrájáról. Minél szegényebb valaki, annál gyakrabban él kétes eredetű alkohollal, patikaszerekkel vagy akár tisztítószerekkel.

Ezen a nyugati szankciók és az alacsony olajár okozta súlyos gazdasági recesszió sem segít. Az egészségügyi minisztérium friss moszkvai adatai szerint a megkérdezettek 13 százaléka maga is rendszeresen nyúl az alkoholtartalmú gyógyszeres üvegekhez, újabb 12 százaléka pedig ismer olyat, aki ezt teszi.

Most a kalugai automaták is segítik őket. A Bojarka24 a galagonya tinktúra decijét mindössze 20 rubelért (88 forint) adja – számolt be a Kaluga24 tévé. A leginkább likőrhöz hasonlítható ital 70 százalékban etilalkoholt tartalmaz. Bár köztudottan nagy barátja a szívnek, a jelen gazdasági helyzetben nem feltétlenül csak a szívbetegek fognak az automaták előtt toporogni.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez