Brutális rituálék folynak a napokban Délkelet-Ázsiában

Hívők, akik kardot, szerszámokat, sőt puskát szúrnak az arcukba. Brutális rituálék zajlanak az ázsiai „vegetáriánus” fesztiválon.

Kardok, szerszámok, sőt mesterlövész puska: csak néhány zavarba ejtő kellék, melyeket keresztülszúrnak az arcukon az áhítatos hívők Délkelet-Ázsiában. A kínai közösségek Szingapúrban, Malajziában, Vietnamban, Thaiföldön tartózkodnak a hústól, az alkoholtól és a szextől is, legalábbis az ünnep ideje alatt. Ilyenkor különös rituálékat is tartanak, melyek része az öncsonkítás.

A kínai holdnaptár szerinti 9. hónapban kezdődik a Kilenc Császár Istenségek Fesztiválja, a kilencnapos taoista ünnepség. A hiedelem szerint ilyenkor az istenek kilenc napra a földre érkeznek, ennek örömére aztán számos felvonulást, szertartást tartanak. A papok folyamatos imával fogadják és üdvözlik az isteneket. Itt jön képbe a masong szokás is.

A masongok azok az emberek, akik meghívják az isteneket, hogy használják a testüket. Csak tiszta, nem házas férfiak és nők lehetnek masongok. A templomok ilyenkor egy sor szertartást rendeznek, melyeken a masongok megkorbácsolják, megcsonkítják magukat. A masong hagyomány Kínában nem létezik, a délkelet-ázsiai országokban viszont annál inkább.

885349 emperor_1 female_mah_songs_at_the_vegetarian_festival_in_phuket_04

Az ünnepségek alatt Thaiföldön például a masongok bonyolult jelmezeket viselnek, arcukon pedig akár asztali lámpát vagy virágokat is átszúrnak. Olyan is előfordul, hogy a horgokkal a karjukat döfik át. A felvonulás alatt kísérőik gondoskodnak arról, hogy a seb tiszta maradjon, ne fertőződjön el. Úgy tartják, hogy masongok egyáltalán nem éreznek fájdalmat.

A fesztivál nagyjából 150 éve létezik – akkor egy kínai vándor operatársulat minden tagja maláriában megbetegedett, majd felépült, miután a Kilenc Császár Istenségekhez imádkoztak, és vegetáriánus étrendet követtek. Ezt ünneplik meg azóta évről évre.

mah_song_at_the_vegetarian_festival_in_phuket_02-1

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez