Ha másképp akarsz pihenni – Parti(y) házak a Dunán

Álomvilág Szigetbecsén, Budapesttől alig 50 kilométerre. Ezt mondják a környezetbarát Parti(y) házakról a természetimádó és nyugalomra vágyó baráti társaságok, családok, kirándulók.

De a hatalmas, zárható kertben modern játszótér, focipálya, és hatalmas, füves terület várja a kicsiket és nagyokat. Ha jó az idő, a Duna gátján átsétálva pár perc alatt elérhető a szabadstrand.

161007_szigetbecse_partihaz_05_k

A Parti(y) házak egyébként december végéig nyitva vannak, hiszen a korszerű épületek jól fűthetők, a táj pedig télen is gyönyörű.

161007_szigetbecse_partihaz_04_k

Persze, arra fel kell készülni, hogy itt mást kap az ember, mint egy szállodában. Nincs étterem a kerítésen belül, viszont minden házban van konyha. De ha valaki a főzés helyett is pihenni szeretne, az rendelhet a közeli étteremből, vagy éppen a ráckevei Duna Relax és Event Hotelből. Azért éppen onnét, mert a vendégháznak és a szállodának ugyanaz a tulajdonosa.

161007_szigetbecse_partihaz_02_k

A Parti(y) házakkal pénteken pozsonyi újságírók ismerkedtek. A dunai halászlé és grillezett húsok között egy-egy helyi borkülönlegességet is megkóstoltak. A környék híressége, Gálné Dignisz Éva 2013-ban az év borásza volt, és Szigetcsép, Szigetszentmárton, valamint Szigetújfalu határolja a szőlőit, ott van a pincészete is. A helybéliek joggal büszkék az itt készült fehérre, a rozéra és a vörösre is, hiszen például Cannes-ban négy egymást követ évben kapott aranyérmet a Gál Pinot Noir Rosé.

161007_szigetbecse_partihaz_06_k

Fotó: Bocskay Zsolt

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez