Erdogan átvitte a miniszterelnökét a tenger alatt

A török elnök volt az első, aki áthajthatott Isztambulban az új Eurázsia alagúton a Márvány-tenger alatt.

Jóllehet hivatalosan csak december 20-án avatják fel, Recep Tayyip Erdogan a hétvégén már kipróbálta az Európát Ázsiával összekötő alagutat. Ráadásul ő ült a hivatali autója sofőrülésében, az utasai pedig Binali Yildirim kormányfő és Ahmet Arslan közlekedési miniszter voltak. Az európai oldalról, Haremből indultak és oda is tértek vissza.

Amikor kiért az alagútból, az elnök szóba elegyedett a rá váró újságírókkal. Arról biztosította őket, hogy mindannak ellenére, ami történt és történik most Törökországban, folytatják a nagy 2023-as tervet. Abban az évben ünnepli majd 100. születésnapját a Török Köztársaság, és az évfordulóra rengeteg gazdasági, egészségügyi, energiaipari és közlekedési beruházással készülnek. A legnagyvonalúbb terv az, hogy addigra Törökország bekerül a világ 10 vezető gazdasági hatalma közé – emlékeztet az Anadolu hírügynökség.

A közlekedési miniszter ehhez azt tette hozzá, hogy az új alagút időt és benzint fog spórolni az isztambuliaknak. A 14,6 kilométer hosszú létesítmény 3,4 kilométeren halad a tenger alatt.

Fotó: Anadolu Agency

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez