Rémisztő bohócok lepték el Amerikát

Augusztusban indult el Amerikában a külföldi lapok által csak “creepy clowns”-nak nevezett őrület, amikor is egyre több helyről jelentették, hogy bohócnak öltözött emberek szokatlan helyeken tűnnek fel, és rémisztően viselkednek.

Először senki nem akarta komolyan venni a bejelentéseket, majd amikor országszerte elszaporodtak a furcsa esetek, a közösségi oldalakon és a különféle médiumokban is feltűntek a hátborzongató felvételek, igazi hisztéria tört ki.


Az több esetben kiderült, hogy csak rossz tréfa volt a jelmez, de olyan bejelentés is érkezett, hogy egy bohócnak öltözött személy másokat késsel fenyegetett meg. Persze elterjedtek olyan rémtörténetek is, hogy valaki bohócruhában egy fekete furgonba próbált becsalogatni gyerekeket, de a legtöbb ilyen esetről kiderült, hogy nem volt semmi valóságalapja a történetnek.

A jelenség mára felütötte a fejét az Egyesült Királyságban, Brazíliában és Ausztráliában is, ahol több helyen láttak iskolák környékén mászkáló, bohóc jelmezbe öltözött embereket. A szülők aggódnak, hiszen a bohócok arcát nem látni, nem tudni, ki rejtőzik a maszk vagy a festék mögött. “Nem tudhatod, hogy ez egy 15 éves, aki csak a mókát keresi, vagy egy 30 éves férfi, aki egészen mást akar…” – mondta egy anyuka a BBC újságírójának.

Mint ahogy egészen mást akart csütörtökön este az a bohócmaszkos alak, aki Svédországban kezdett ijesztgetni, majd vállon is szúrt egy fiút. Szintén késsel fenyegetett egy fiatal nőt is több “bohóc” egy másik svéd városban.

A helyzet komolyságát mutatja, hogy egy olyan hatalmas étteremhálózat, mint a McDonald’s is kénytelen volt állást foglalni, hiszen talán az ő emblematikus figurájuk, Ronald McDonald, az egyik legismertebb bohóc ma a világon. A cég vezetősége úgy döntött, hogy válaszul a “creepy clowns” jelenségre, limitálják Ronald bohóc megjelenéseit a jövőben, hiszen most a jelmeznek inkább van negatív, mint pozitív üzenete. Pedig a cég jelenlegi bohóca jóval barátságosabb, mint az elődje.

A legelsővel még ma is lehetne ijesztgetni az embereket:

 

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez