Rúdtánc az olimpián?

A Nemzetközi Rúd Sportszövetség beadta a kérvényét, hogy szeretné, ha a rúdtánc is olimpiai sportág lenne. Korábban mindenki a szórakoztatóipar részének tekintette a rúdtáncot, de ez változóban van.

TK Coates, aki maga is aktív rúdtáncos volt – revükben szerepelt és klubokban lépett fel Japánban – jelenleg a Nemzetközi Rúd Sportszövetség elnöke. A Guardian című brit lapnak elmondta: ez komoly sport lett, hiszen a rúdtáncos minden izmát használja. Ez hihetetlenül komoly erőfeszítést igényel. Csak kemény felkészülés után lehet valaki igazán menő ebben a látványos sportágban.

2012 óta világbajnokságot rendeznek. Idén nyáron ez Londonban volt. A Crystal Palace-ben 150 versenyző mérte össze a tudását a közönség komoly érdeklődésétől kísérve. Még csak 22 állam tagja a nemzetközi szövetségnek, de jövőre már szeretnék elérni a 40-et. Ezenkívül jövőre meghirdették a para pole sport világbajnokságot is. Vagyis a paralimpián is részt vennének a rúdtáncosok, ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy dönt: sportnak ismeri el a rúdtáncot és felveszi a programjába. Az kétségtelen, hogy látványos sportról van szó, mely minden bizonnyal növelné a nézők érdeklődését akár egy esetleges budapesti olimpián is…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez