Menhely cirkuszi elefántoknak

Ötven nyugdíjas elefánt élvezheti a kényelmes védett területet Mato Grosso államban, Brazília nyugati részén. Ez az első elefántmenhely Latin-Amerikában.

Két kiérdemesült cirkuszi elefánt már meg is kezdte nyugdíjas napjait a menhelyen, ahol szabadon kóborolhat. Miután a cirkuszi mutatványok alaposan megviselik az állatokat, az egészségi állapotuk nem a legjobb. A két negyven év körüli elefánt ezért állandó állatorvosi felügyelet alatt áll. Erre számíthatnak később érkező társaik is.

A két elefánt valószínűleg Thaiföldön született, és illegálisan csempészték be őket Latin-Amerikába. Az állatvédők szorgos tevékenysége következtében mind több országban tiltják be az elefántok alkalmazását a cirkuszi mutatványokban. Így az elefántok munkanélküliek lesznek és szomorú sorsra juthatnak. Az USA egyik állatvédő szervezete ezért hozta létre ezt a menhelyet Brazíliában. Egymillió dollárt fizettek a földért. Az elefántmenhely távol esik a városoktól, ezért a tulajdonosok nem gondolnak arra, hogy pénzért mutogassák a veterán cirkuszművészeket. Így a lelkes közönség érdeklődésétől távol, de békés nyugalomban élhetnek akár évtizedekig a kiérdemesült cirkuszi elefántok Brazília nyugati részén Mato Grosso államban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez