Királyi herceget végeztek ki Szaúd-Arábiában

A herceg lelőtte a barátját, ezért kellett meghalnia. A gyilkosság után önként jelentkezett a rendőrségen – hangsúlyozta a hivatalos közlemény. Amely külön kiemeli: a törvény igazságos, mert mindenkit egyformán sújt.

Szaúd-Arábiában a saría van érvényben. Eszerint halálbüntetés jár a gyilkosoknak, a kábítószer-kereskedőknek és az igaz hit gyalázóinak. A herceg valószínűleg kábszer hatása alatt állt a lövöldözés idején, mert csak utóbb ismerte fel, hogy a barátja volt, akit megölt a sivatagban még 2014-ben.

Idén ez már a 134. kivégzés volt a sivatagi királyságban. Tavaly 158 embert nyakaztak le. Idén tehát lehet, hogy megdől a rekord. Ez annál is inkább valószínű, mert mind több embert ítélnek halálra terrorizmus miatt Szaúd-Arábiában. Csak Irán és Pakisztán előzi meg Szaúd-Arábiát a kivégzések számában. Meg minden bizonnyal Kína is, de onnan nem érkeznek megbízható adatok. A nemzetközi jogvédő szervezetek rendszeresen bírálják Szaúd-Arábiát a sok kivégzés miatt, de a királyság szerint csakis a halálos ítéletnek van megfelelő elrettentő ereje a Közel-Keleten.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez