Benézne a pápához? Most megteheti!

Ferenc pápa nyári lakhelye megnyitotta ajtajait a látogatók előtt: a múlt hét vége óta bárki megnézheti a Rómától 25 kilométerre fekvő Castel Gandolfo pápai rezidenciát, ami évszázadok óta szolgál a mindenkori katolikus egyházfő nyaralásainak helyszínéül.

A 20 szobás kastélyban található egy privát könyvtár és egy kápolna is, és további különlegessége, hogy a második világháború alatt az egyik szobájában adtak életet gyermekeiknek azok a zsidó nők, akiket XII. Piusz pápa bújtatott el a nácik elől.

Ferenc pápa csak párszor volt itt villámlátogatáson, ő ugyanis nem igazán szereti a luxust. De nem ő volt az egyedüli, aki nem használta ki a kastély adottságait. “A 33 pápából mindössze 15 járt itt, a többiek nem jöttek el megnézni” – mondta Dr. Sandro Barbaglio, a Vatikán Múzeum kurátora.

papa-kastely

Voltak viszont, akiknek igazán a szívéhez nőtt a nyári rezidencia, II. János Pál pápa például még medencét is építtetett a kastély udvarára, és szívesen töltötte ott a nyarait.

Aki szeretné az Albanói-tó partján levő kastélyt megtekinteni, a Vatikán Múzeum honlapján tud időpontot foglalni, mindössze 10 euróért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez