Hírek Gabriel García Márquez egészségéről

Gabriel García Márquez mexikóvárosi otthonában paliatív kezelést kap, mivel a családjával együtt úgy döntöttek, hogy előrehaladott kora miatt nem vetik alá onkológiai kezelésnek. Ezt a mexikói El Universal közölte a család információira hivatkozva.

A világhírű kolumbiai  író nyirokrendszerét egy évtizeddel ezelőtt támadta meg a kór, de az állapota mára előrehaladottá vált. A betegség több életfontosságú szervét – a tüdejét és a máját – is megtámadta. A döntést, mely szerint a betegség ellen a jövőben az életminőség javítására irányuló lépéseket teszik meg, az is befolyásolta, hogy Márquez szervezetének sok fontos része is megbetegedett.

Az író nem tudja, hogy rákos beteg – közölte a sajtóval Mónica Alonso, Gabriel García Márquez egyik aszisztense. A Nobel-díjas író állapotáról a legtöbb hír és álhír a közösségi hálón jelent meg – elsősorban a twitteren.

A napokban rövid ideig kórházban volt, de aztán hazatért és a sajtó közölte, hogy jó lelki állapotban van. Ez igaz is, bár kissé zavarja, hogy sok a jövés-menés körülötte. Hazaérkezett Los Angelesből Rodrigo fia is, aki filmrendező. A háza körüli ,,média-figyelők” azt is észlelték, hogy egy kórházi ágyat szálltottak Marguez otthonába, ami utal az író egészségi állapotára.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez