Az ifjú diktátor mesterlövész és kiváló pilóta – legalábbis a propagandavideó szerint

Alig múlt harmincéves, de az ország irányítása mellett megtanult repülőgépet vezetni is – ezt mutatja be a rászorulóknak az a negyedórás propagandavideó, mely Kim Dzsongunt mutatja be különböző pózokban.

Mesterien lő, kiválóan vezet repülőgépet és a tengeralattjárót is tulajdonképpen ő irányítja – közli a hadsereg propagandafilmje. Sajnos az olcsó videón az is látszik, hogy az oktató irányítja a repülőgépet nem pedig a Legfőbb Parancsnok – ahogy azt a szöveg elhitetni akarja.

A 24 milliós Észak-Koreának több mint egymilliós hadserege van. A lányok is kötelezhetők katonai szolgálatra. A költségvetés jó része rá is megy a fegyveres erőkre. Kim Dzsongun olyan nukleáris támadórendszert fejleszt ki, mely Dél-Koreán kívül Japánt, sőt az USA Guam-szigeti támaszpontját is fenyegetheti. Az ifjú diktátor a nemzeti kommunista dinasztia harmadik uralkodója, aki megjelenésében nagyapját, Kim Ir Szent utánozza. A legendás nagypapa szovjet századosi egyenruhában érkezett Korea földjére 1945-ben, ahol nemzeti kommunista diktatúrát vezetett be. Amikor meghalt. ezüst pisztolyokat osztogatott legbizalmasabb híveinek: ezzel lőjék le utódait, ha azok letérnének az alapító útjáról. Már Kim Ir Szen is mindenhez értett, unokája pedig hűen követi az utat – még ha közben az oktatónak kell is vezetnie a repülőgépet…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez