A nagylelkű gyémántkirály autót és lakást ad jól teljesítő dolgozóinak

A Krishna Export India egyik legnagyobb gyémántkereskedője. A főnök úgy döntött – és már nem először – hogy a hétvégi vallási fesztivál alkalmából az élmunkások lakást vagy autót kapnak tőle. Esetleg értékes ékszereket.

A Diwali vallási fesztivál a hétvégén van Indiában. Ilyenkor szokás, hogy a cég megajándékozza dolgozóit. Általában egy kis doboz édességet kapnak a dolgozók. Savjibhai Dholakia kivételnek számít Indiában…

1260 autót és 400 lakást oszt ki a munkatársai között! Ezenkívül vannak, akik értékes ékszereket kapnak. Minthogy tavaly is volt hasonló jutalomosztás, ezért azok, akik akkor kaptak valamit, ezúttal kimaradnak az ajándékszórásból. A cégnek valamivel több mint 5500 munkatársa van Surat városában, India nyugati részén. Gyémántcsiszolással és eladással foglalkozik. 75 országba szállít ékszereket.

Indiában régi hagyománya van annak, hogy a vagyont ékszerekben tartsák, mert sokan nem bíznak a bankokban. Az alacsony kamatok miatt más országokban is egyre kelendőbb az értékes ékszer. Ezt a konjunktúrát használja ki a Hare Krishna Export élelmes főnöke, aki különösen sokat szállít a Közel-Keletre, ahol a nagy politikai bizonytalanság miatt az ékszerek kiváló befektetésnek számítanak.

Azt akarom, hogy öt éven belül minden munkatársamnak legyen saját lakása! – jelentette ki a gyémántkirály. A helyi sajtó persze finoman utal rá, hogy a nagylelkűség mögött józan számítás húzódik meg. A gyémántcsiszolás komoly szakértelmet és abszolút megbízhatóságot igényel. Ha konjunktúra van, akkor elcsábíthatják a jólképzett munkaerőt. Persze ha arra számíthat, hogy hamarosan lakást vagy autót kap a főnökétől, akkor aligha távozik a cégtől, hiszen a gyémántkirály jövőre is hasonló jutalomosztást ígér Indiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez