Amikor a rendszám drágább, mint az autó

Egyetlenegy számjegy a rendszámtáblán – ez vagyonokat ér a dúsgazdag arab emirátusokban. Dubaj egyik vállalkozója 33 millió dirhamot ajánlott egy aukción, és ezzel nyert. Ez kilencmillió dollárt jelent!

Balwinder Sahninak már van egy hasonló, egy számjegyű rendszámtáblája, de most megszerezte a másodikat is. Mindkettő egy-egy Rolls-Royce-t ékesít. A vállalkozónak hat Rolls-Royce áll a garázsában, és ezenkívül van még két másik luxusautója.

Mindenki megállít az utcán és siet gratulálni -mondja mosolyogva a szerencsés vállalkozó. Mindezzel nem állított be rekordot, mert 2008-ban egy aukción 14 millió dollárt fizettek ki egy rendszámtábláért, mely természetesen egy számjegyű volt. De hát az még a nagy pénzügyi válság előtt volt. Azóta az Egyesült Arab Emirátusokban is visszafogják kicsit magukat a dúsgazdag vállalkozók, akik meg akarják mutatni, hogy mijük van.

Nemcsak a szuper gazdagok sportja a ritka rendszám. Erre jött rá két élelmes vállalkozó, akik internetes aukciót indítottak már forgalomban levő rendszámtáblákért. A másodlagos piac is remekül működik: amikor elterjedt a hír a 9 millió dolláros rendszám-vásárlásról, akkor egy pillanatra a forgalom is leállt az internetes aukción, mert olyan sokan érdeklődtek a ritka rendszámok után. Ezen a piacon egy két számjegyű rendszám tartja a rekordot, melyért 735 ezer dollárt fizettek az Egyesült Arab Emirátusokban.

A siker láttán a vállalkozók arra gondoltak, hogy kiterjesztik a rendszámtábla-bizniszt külföldre is. A két következő célpont Nagy-Britannia és Oroszország. Közben persze az Egyesült Arab Emirátusokban sem állnak le a rendszámtábla-versenyben. Alig szerezte meg 9 millió dollárért az egy számjegyű rendszámtáblát, a szerencsés nyertes máris úgy nyilatkozott: szeretem minden évben megajándékozni magam! Lehet, hogy jövőre újabb rendszámtáblát veszek…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez