Barangoljunk washingtoni emlékhelyeken! (képriport)

Az amerikai főváros központjának a múzeumi negyedéről a minap írtunk. A National Mall másik felében főleg emlékhelyek találhatók, így a Lincoln Memorial, mely lezárja a Mall-t.

Az 1922-ben megnyitott emlékhelyet Henry Bacon tervezte, az Egyesült Államok 16. elnökének szobrát Daniel Chester French alkotta.

lincoln-memorial-2

A közelben található az amerikai történelem két ázsiai háborújának emlékműve. A koreai háború veteránjainak emlékhelye az újabb, csak 1995-ben avatták fel. A 19, rozsdamentes acélból készült, embernél nagyobb méretű katonaszobor az amerikai hadsereg különböző egységeit reprezentálja.

korean-war-memorial

A Vietnam Memorial korábban, 1982-ben készült el, és falain az elesett és eltűnt katonák nevei szerepelnek.

vietnam-war-memorial

Egy kisebb mesterséges tó (Tidal Basin) partján szintén több emlékmű található. Martin Luther King-nek, Franklin Delano Roosevelt és Thomas Jefferson elnököknek vannak itt emlékhelyei.

A Jefferson emlékhely.
A Jefferson emlékhely.

Az első amerikai elnökre, a város névadójára egy homokszínű obeliszk emlékeztet. A 169 méter magas Washington Monument az ország egyik szimbóluma.

washington-monument

A közeli Fehér Ház a mindenkori elnök lakhelye. Első amerikai utamon még minden gond nélkül körbe tudtam járni, ma már ez gyakorlatilag lehetetlen.

white-house

A városban a felsoroltaknál jóval több emlékhely található, de befejezésképpen egy szobrot említenék. Robert Berks alkotását 1979-ben állították fel, Albert Einsteinről. A 4 tonnás, több mint 3 és fél méteres bronzalak az amerikai főváros egyik legnépszerűbb fotóhelyszíne.

statue-of-einstein

A nyitó fotón az Abraham Lincoln emlékmű látható.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez