El sem hinnéd, milyen fura dolgokat árulnak a Facebookon a Közel-Keleten

Az idén jelent meg egy tanulmány arról, hogyan lehetett fegyverekhez jutni online Líbiában. Aki egy légvédelmi ágyút akart, annak csak fel kellett mennie a Facebookra. Az internetes fegyverbazár pisztolyoktól gránátokon keresztül gépfegyverekig és távirányítású rakétákig minden kínált – írja a jordániai Al Bawaba. A hírportál megnézte, milyen furcsa és abszurd dolgokhoz lehet még hozzájutni a közösségi oldalakon a Közel-Keleten.

Az online fegyverboltok többségét bezáratta a Facebook. De nem mindet tudta. A legtöbb ilyen csoport privát és jól álcázott. A megfelelő közösségi médiakapcsolatokkal bárki csak egy lépésre lehet attól, hogy saját arzenálra tegyen szert.

fegyver

A macskák és a kutyák unalmasak ma már, hisz bárkinek lehetnek. Ha szembe akarsz úszni az árral és olyan mázlid van, hogy Szaúd-Arábiában élsz, egy gyors facebookos kereséssel már a tiéd is lehet egy bébitigris.

cica

Most jöjjön a talán legfurább tárgy. 500 dollárért, 137 ezer forintért büszke tulajdonosa lehetsz ennek a hiénapénisznek. Ha azt kérdezed, mi a csudának, iraki eladója azt állítja: vágyserkentőként működik, varázserejével pedig leveszi a hölgyeket a lábukról.

penisz

Ha nem akarsz hihetetlen összegeket kifizetni egy vadiúj kocsira, akkor is a Facebook vagy a Twitter lehet a válasz. Az arab közösségi médiaoldalakon hatalmas a választék használt autókból, de az Al Bawaba szerint többségük lopott. Viszont olcsó.

kocsi

A felséges tevék nem csak házi kedvencnek jók. Izgalmas közlekedési alternatívát is jelentenek, szőrük pedig egy menő kabát alapanyaga lehet a közelgő télre. Ha érdekel az ajánlat, a tevéd csak egy kattintásra van tőled a Facebookon.

teve

Mindig is szerettél volna egy Szaddám Huszeines órát? Mázlid van, de jobb, ha sietsz – erre nagyon nagy a kereslet. A kommentek között egymásra licitálnak rá az emberek. Akár 8 ezer dollárt – forintban több, mint kétmilliót – is megadnak azért, hogy a néhai iraki diktátor meressze rájuk a szemét, ahányszor csak megnézik, mennyi az idő.

szaddam

Ha pedig a másik néhai diktátor, Moammer Kadhafi Zöld könyvére ácsingóznál, szintén a FB-on érdemes keresned. A Líbia ex-vezetőjének politikai filozófiáját részletező kötetet úton-útfélen meg lehetett vásárolni írója fénykorában. Most viszont már szerencse kell ahhoz, hogy elcsípjünk egyet. És egy kisebb vagyont is le kell perkálni érte: a Facebookon félezer dollárért kínálják.

kadhafi

Füstölj stílusosan ezzel az aranyszínű, Eiffel-tornyot mintázó sisával. Ha kombinálni akarod a közel-keleti élményt egy francia románccal, ez a jó választás. Egy jordániai FB-oldalon lehet lecsapni rá, de itt sem árt sietni.

sisa

Ezt a kis csontot is 500 dollárért (137 ezer forint) kínálják. Tulajdonosa azt állítja, hogy ő maga találta, és egy dinóé volt. Ezt a hozzászólásokban azért néhányan kétlik. De ki tudja?

dino

Forrás: Al Bawaba

Fotók: Facebook

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez