A világ leggazdagabbjai 41 milliárd dollárt buktak Trump miatt

Megremegett a Bloomberg dollármilliárdos-indexe, amikor kiderült: nem Hillary Clinton, hanem Donald Trump költözik be a Fehér Házba.

Egy hete még 57 milliárd dollárral nőtt a Bloomberg milliárdos-index arra a hírre, hogy Hillary Clintonnak jó esélye van bekerülni a Fehér Házba. A választók másképp döntöttek: a szuper gazdagok 41 milliárd dollárt buktak.

A legrosszabbul a mexikói szuper gazdagok jártak. Donald Trump ugyanis a latin bevándorlás elleni harcot hirdette választási kampánya során. A mexikói peso értéke a történelmi mélypontra süllyedt. Árfolyama több mint 12%-kal csökkent, miután kiderült: Trump nyert. Az új elnök a választási kampány során fogadkozott: felmondja az észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezményt, mely az USA piacát összekapcsolja Kanadával és Mexikóval. A tőzsdepánik is azt jelezte: sokan tartanak attól a világon, hogy Trump szembemegy a globalizációval. Aztán a tőzsdék megnyugodtak. Kevesen hiszik ugyanis, hogy Trump komolyan veszi választási ígéreteit.

Carlos Slim mindenesetre 5,1 milliárd dollárt veszített Trump miatt. A világ ötödik leggazdagabb embere vezeti azt a listát, mely Trump sikerének első áldozatait tartalmazza. Összességében a dollármilliárdosok indexe 0,9%-kal csökkent, de még így is meghaladja a szuper gazdagok vagyona a 4.400 milliárd dollárt! Persze maga Donald Trump sem áll tőlük túlságosan messze. A New York-i vállalkozó ugyan a dacos kívülálló szerepét játssza, de kiismerhetetlen vállalkozói pályafutása során mindig a Wall Street pénzére számított. Így a Bloomberg dollármilliárdos indexének szereplői, a szuper gazdagok, aligha aggódnak igazán Donald Trump miatt…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez