Kaszinó a világ végén, ahol Trump kedvence mossa kínai milliárdosok pénzét

3,9 milliárd dolláros forgalmat mutatott ki a Best Sunshine kaszinó Saipan szigetén. A VIP-asztalok 170 ezer dolláros forgalmat könyveltek el – ez a nyolcszorosa a jól menő makaói kaszinókénak! Vajon hogy tesz csodát a világ végén Trump egykori kaszinófőnöke, akit áldozatos munkájában a CIA és az FBI egykori igazgatója is támogat?

Lószar az egész! – nyilatkozta Mark Brown a Bloomberg hírügynökségnek. A New York-i internetes lap tudósítója ott járt Saipan szigetén, ahol a kaszinóban nyomát sem látta a nagy bulinak. Becsípett építőmunkások 5 és 10 dolláros fogadásokat kötöttek. A VIP-asztaloknál nem üldögélt senki.

Akkor honnan a rekordbevétel? Ez után már az adóhivatal is érdeklődik Washingtonban. Ugyan már. Mondom, hogy lószar az egész – hangsúlyozta Mark Brown, aki tudni sem akar arról, hogy az adóhivatal már vizsgálódik a világvégi kaszinó bombabevételei után. Kicsoda Mark Brown? Egyszerű krupié volt, aki felküzdötte magát szülővárosában, Atlantic Cityben. A Boardwalk Empire (gengszterkorzó) városában egy bizonyos Donald Trump is kaszinót szerzett. Majd megbízta Mark Brownt az irányítással. Az adóhivatal ott is érdeklődni kezdett. Ekkor Mark Brown elköltözött Makaóba, ahol épp fellendült a kaszinóbiznisz. Makaó megelőzte Las Vegast is, és a világ első számú kaszinóközpontja lett.

Ám semmi nem tart örökké: a kaszinók VIP-asztalánál megjelentek a kínai korrupcióellenes nyomozók! Hszi Csin-ping elnök kampánya elérte Makaót is. Sok gazdag kínai ezek után úgy érezte: tovább kell állnia! De hova? Saipan szigetén, az USA lepukkant Csendes-óceán-i területén éppen 2014-ben engedélyezték a kaszinók működését. Az Imperial Pacific pályázott másodmagával és nyert.

Mark Brown megkezdhette áldásos működését. De ki áll az Imperial Pacific mögött? Egy anya és fia a kommunista Kínából, a cég Hongkongban van bejegyezve. Ehhez képest Trump kedvence a menedzser a kaszinóban, mely ontja a dollármilliókat! Az igazgatótanácsban pedig ott üldögél a CIA és az FBI egykori főnöke, három ex-kormányzóról már nem is beszélve. Demokrata és republikánus egyaránt van köztük.

Miért kell az igazgatótanácsba James Woolsey egykori CIA igazgató és Louis Freeh, aki az FBI főnöke volt még nem is oly régen? Mert a washingtoni adóhivatal érdeklődik! Tinian szigetén egy hasonlóan jól prosperáló kaszinót a semmi közepén megbüntették csekély 75 millió dollárra! Le is húzta a rolót a kaszinó, mely korábban épp úgy ontotta a pénzt, mint Saipan szigetén Trump ex-kedvencének kaszinója. Nem kizárt, hogy a nemrég megválasztott amerikai elnök egykori kaszinóigazgatójának hamarosan új állás után kell néznie …

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez