Duterte otthont adna a menekülteknek a Fülöp-szigeteken

„Küldjétek ide és mi befogadjuk őket. Mindannyiukat. Ők is emberi lények” – így fogalmazott a bombasztikus kijelentéseiről és kemény intézkedéseiről elhíresült elnök az Al Jazeerának adott interjújában.

Azt mondta: mindet befogadják, egészen addig, míg meg nem telik az ország. De hogy miként kezelnék a helyzetet ott, ahol a 100 milliós lakosság nagy része szegénységben él, arról nem szólt. Arról viszont beszélt Duterte, hogy a Nyugat, miközben az emberi jogokért áll ki, hirtelen fordulatot tett, és nemet mondott a menekültekre. Ezt képmutatásnak tartja, mert például amikor ő elindította a drogok elleni háborúját, megvádolták az emberi jogok földbetiprásával. Ebben a háborúban egyébként már több mint 3600 embert öltek meg a rendőrök és a bérgyilkosok június vége, vagyis Duterte beiktatása óta. Az elnök azt mondja: tesz a bírálatokra, folytatja, amit elkezdett.

A Fülöp-szigetek amerikai adatok szerint 2015-ben 236 millió dolláros segélyt kapott az Egyesült Államoktól, jövőre pedig 188 millió dollárral tervezi támogatni Washington Manilát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez