Nyílt levél: legyen vége a háborúnak a magyar úszósportban

Elég a harcból! – írja nyílt levelében Salamon Ferenc, a nemzetközi vizes szövetség (FINA) masters bizottságának tagja a Hosszú Katinka és Gyárfás Tamás között kirobbant vitára reagálva.

“A magyar úszósport minden idők legnagyobb kihívása előtt áll: a 2017. évi világbajnoksághoz mérhető sporteseményt még soha nem rendezett Magyarország, ilyen rangú versenyen hazai közönség előtt még soha nem vehetett részt magyar úszó.

Ha valamikor, most végképp nincs helye a durva személyeskedéseknek, egymást gyengítő csatározásoknak. Mégis, a maguk területén kiemelkedően sikeres emberek napok óta harcban állnak, épp arról terelve el minden figyelmet, energiát, ami a legfontosabb lenne: felkészülni a versenyekre, előkészíteni a jövő évi világbajnokságot.

Valóban páratlan lehetőség előtt állunk – csak akkor lehetünk sikeresek, ha mindannyian, együtt a legjobbunkat adjuk a nagy cél érdekében.

Versenyzők és edzők, az úszósport szereplői: tegyük félre a sérelmeinket – tegyük a dolgunkat. Valamennyiünknek ez az érdeke” – áll a FINA masters bizottság tagjának levelében.

Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez