Utazás luxuskivitelben – ezek a világ legszebb vonatai

Napjainkban hosszabb távokon már kevesebben választják a vonatutat, pedig egészen különleges élményt ad a több napos vonatozás. A hálókocsiban alvás igazán kalandos, és a gyönyörű tájak látványa mindent felülmúl.

Ráadásul már a kényelemről sem kell lemondani, hiszen igazi luxuskörülmények között kapcsolódhat ki az, aki jegyet vált a következő összeállításban szereplő szerelvények egyik útjára.

Royal Rajasthan on Wheels

Az Indiát átszelő vonat az út alatt a legnagyobb nevezetességeket érinti: Újdelhi Safdarjung vasútállomásáról indulva elsőkét Dzsódhpurban áll meg, majd ezt követi Udaipur és Csitorgarh, a Ranthambore Nemzeti Park és Dzsaipur, Khadzsuráhó, Varanasi, Szárnáth és Agra. Persze nem maradhat ki a turisták kedvenc célpontja, a Tadzs Mahal sem a programból. A hét nap alatt igazi luxuskörülmények között kapcsolódhatnak ki az utazók, az állomásokon pedig mindig jut idő arra, hogy kellőképpen felfedezzék a látnivalókat.

Al Andalus

Az Al Andalust csak síneken száguldó palotaként szokták emlegetni, nem is alaptalanul: az 1928 és 1930 között megalkotott vonatot egykor a brit királyi család használta Calais-tól Cote d’Azurig. Elsőosztályú kiszolgálás, kifogástalan gasztronómia, luxusberendezések és a legmagasabb szintű kényelem jellemzi az Al Andalust, amely most Andalúzia legszebb arcát mutatja meg az utazás során. Szintén 7 napos utakat kínálnak, melyek alatt a vonatot végig követi egy busz is – ez ugyanis még külön célpontokra is elviszi az utazót.

Seven Stars in Kyushu

A legújabb és legmenőbb luxusvonat a technológia csúcsát képviseli mind küllemében, mind a szolgáltatásait illetően, így igazán szerencsésnek mondhatja magát, aki a fedélzetén ülhet. Kjúsú szigetét 2013 óta keresztezi a szerelvény, és érinti a sziget mind a hét tartományát. 4 és 2 napos túrák között választhatnak az utazók, és olyan csodákat láthatnak, mint a leghíresebb onszenek, vulkánok vagy a történelmi japán városok.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez