Japánban 5000 halat fagyasztottak be egy korcsolyapályába

A napokban hatalmas felháborodást váltott ki világszerte egy japán vidámpark kegyetlen attrakciója. A Freezing Portot, azaz Fagyott Kikötőt különleges téli újdonságnak szánták a látogatóknak, a koncepció pedig az volt, hogy a gyerekek és felnőttek olyan érzést éljenek át, mintha egy valódi, befagyott tavon korcsolyáznának. Ehhez fogtak 5000 halat, majd befagyasztották őket a korcsolyapályába – a jégen keresztül pedig tisztán látszanak a tetemeik, egészen sokkoló látványt nyújtva.

A szenzációval egy darabig nem is volt baj, ahogy azonban elterjedtek a képek az interneten és a nemzetközi híradókban, a világ minden pontjáról özönlöttek a tiltakozó kommentek a vidámparkhoz, ahol vasárnap úgy döntöttek, megszüntetik az attrakciót.

„Sokkolt minket az emberek reakciója, hiszen a nyitás óta mindenki csak pozitívan nyilatkozott, és rengeteg látogatónk volt… Mióta azonban folyamatosan kapjuk az elmarasztaló véleményeket, sokkhatás alatt vagyunk. Sajnáljuk a projektet, és úgy döntöttünk, hogy bezárjuk a pályát” – nyilatkozta a Space World vidámpark menedzsere, Toshimi Takeda a CNN-nek. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy a halakat nem ők ölték meg, hanem a helyi halpiacon vették őket, a felengedés és egy vallási szertartás után pedig újrahasznosítják majd a tetemeket.

A rájákon, kisebb és nagyobb tengeri halakon ugyan ez már nem segít, mégis sokakat megnyugtat a tudat, hogy nem az emberek szórakozásáért gyilkolták le őket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez