Három év börtönre ítélték a nőcsábász egyiptomi színészt, aki letagadta a gyerekeit

A becsületsértési ügy már egy ideje lázban tartja nemcsak az egyiptomiakat, de más arab országok lakóit is. Szereplői ugyanis meglehetősen híresek a Közel-Keleten.

A 45 éves Ahmed Ezz több tucat filmben játszott, nem egyszer főszerepet. Akárcsak a felperes, a 39 éves Zeina, akit egy egyiptomi rendező egyenesen az arab Sophia Lorennek nevezett, míg egy másik Penélope Cruzhoz hasonlította.

Hogy mivel sértette meg a színész a színésznő jó hírnevét? Azzal, hogy azt állította: nem ő az édesapja Zeina ikreinek, sőt nem is kötött házasságot a színésznővel. Mi több, azt mondta, hogy a nő meghamisította a gyerekek születési anyakönyvi kivonatát.

A dolog még 2014-ben kezdődött, amikor Zeina hazaért az Egyesült Államokból, karján egy ikerpárral. Azt mondta, hogy Ezz a gyermekek apja. A férfi ezt nyilvánosan tagadta, mire az anya tavaly nyáron keresetet adott be, kérve, hogy kötelezzék tartásdíj fizetésére. Nos, Ezz akkor jelentette ki, hogy soha nem vette őt feleségül, az ikrek pedig nem az övéi. Csakhogy a nő és ügyvédje az első állítást dokumentumokkal és tanúkkal, a másodikat DNS-vizsgálattal cáfolta. Azaz cáfolta volna, ha Ezz belement volna a DNS- tesztbe. De ő ezt megtagadta, a bíróság pedig annak bizonyítékát látta ebben, hogy csak a gyerektartás kötelezettségei alól akart kibújni. Így 15 ezer egyiptomi font  (250 ezer forint) pénzbüntetésre ítélte távollétében a színészt, és arra, hogy havonta fizesse a tartásdíjat az ikrek után.

Csakhogy Zeina újabb pert indított, ezúttal már becsületsértésért. Ebben hozott ítéletet most a bíróság, Ezz három év börtönt kapott. Zeina ügyvédje azt mondta az Egypt Independentnek, hogy hála Istennek a tisztességes ítéletért. És hogy kliense sírva fakadt örömében, amikor a verdiktet kihirdették.

Az ítélet nem jogerős, Ahmed Ezz fellebbezhet ellene. A színésznek egyébként nem ez az első ilyen zűrös ügye. Ugyancsak 2014-ben a helyi médiában megjelent egy énekesnővel, Anghammal kötött állítólagos házassági szerződésének fénymásolata. A frigy a hírek szerint 2011-ben jött létre. Ezz azt állította: azért tartották titokban, mert az énekesnőnek akkoriban családi problémái voltak. Maga Angham azt nyilatkozta, hogy távol akarja tartani a magánéletét a publikumtól – a családja és a barátai tudtak a házasságról, amely egyébként mindössze néhány hónapig zartott.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez