Ő az új Mozart? Ez a kislány 11 évesen írta első operáját

Alma Deutscher első ránézésre semmiben nem különbözik kortársaitól, ha azonban tehetségét és szorgalmát vesszük alapul, alaposan megelőzi a többi 11 évest. Ő ugyanis amellett, hogy zongorázik és hegedül, szabadidejében operákat ír. Első saját darabja, aminek a Hamupipőke címet adta, ebben a hónapban kerül bemutatásra.

Mozarthoz hasonlóan, nagyon korán kezdett el zeneszerzéssel foglalkozni, ezért nem véletlen, hogy gyakran összehasonlítják a bécsi klasszicizmus egyik vezéralakjával. Édesapja szerint hamarabb tanult meg énekelni, mint beszélni, a zenével pedig 2 évesen került szorosabb kapcsolatba, amikor Richard Strauss egyik altatóját hallotta. Tehetségét a nagy muzsikusok is elismerik, sokak szerint egy igazi virtuóz veszett el a kislányban, aki 4 évesen már saját darabjait játszotta a zongorán.

Első operája, a Hamupipőke a klasszikus mesére épül, de a szereposztást a szerző a mai igényekhez és saját életéhez alakította. A főszereplő, a modern Hamupipőke például nem más, mint egy fiatal, törékeny zeneszerző lány. A gonosz mostoha itt operarendező, a mostohatestvérek sznob dívák és a herceg egy költő, aki Hamupipőke egyik melódiáján keresztül talál majd a lányra.

Mint legtöbb kortársa, szabadidejében Alma is legszívesebben fára mászik, és a barátaival van, amikor viszont rendezésre kerül a sor, minden energiájával csak a darabra koncentrál. Az eredetileg az angliai Dorkingból származó kislány elképesztő lelkesedéssel készül a december 29-i premierre, amit Bécsben tartanak majd. Aki pedig kíváncsi az operára, az alábbi videóban belehallgathat. Érdemes.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez