3 millió dolláros egyiptomi esküvőt tartottak Olaszországban – videóval

Vírusként terjed az egyiptomiak között az a videó, amelyen az ország leggazdagabb családjai közül kettőnek a sarjai kelnek egybe Firenzében.

A menyasszony édesapja Szalah Diab, az al-Masri al-Yawm című újság és több nagy agrár-, illeve kőolajipari cég tulajdonosa, míg a vőlegény Hani Talaat Musztafa üzletembernek a fia. A nagybátyja pedig nem más, mint Hisham Talaat Musztafa, akit bebörtönöztek egy libanoni énekesnő, Suzanne Tamim meggyilkolásáért. A nagypapának, Talaat Musztafának az ingatlanbizniszben és az élelmiszeriparban vannak jelentős érdekeltségei.

Az esküvői parti Firenze egyik luxusszállodájában volt hétfőn, az egyiptomi közösségi médiában élőben követhette bárki. Diab az EgyptAir egyik gépét bérelte ki, hogy Kairóból Olaszországba szállítson 130 vendéget, rokonokat és üzletembereket.  Akikről aztán külön PR-csapat gondoskodott, beleértve a csomagjaik kezelését is. A szálloda báltermét fehér és piros virágokkal diszítették, meg rengeteg gyertyával. A menyasszony gyémántokkal kirakott tiarát viselt.

A fényűző esküvő persze nem csak ájult csodálatot vívott ki a közösségi médiában. Az al Arabiya hírtelevízió szerint sokakat késztettek dühös (féltékeny?) kitörésre a költségek, melyek 3 millió dollárt tettek ki. Ez forintban igencsak közelít a milliárdhoz, a pillanatnyi árfolyamon 873 millió. De voltak, akik kifejezetten megbántódtak a külföldi esküvőn. Hát nincsenek itthon, Egyiptomban gyönyörű luxusszállók? – kérdezték.

Az egyik örömapa, Hani Talaat Musztafa válaszolt is erre. Azt mondta, persze, hogy vannak, de a fia Itáliában volt diák, és szerette volna, hogy ottani barátai is részesei lehessenek élete legcsodálatosabb pillanatának.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez