Football leaks: a Real Madrid szinte minden sztárja adócsaló – Karim Benzema a nagy kivétel

A francia futball fenegyereke Franciaországban becsülettel fizeti a 33,3%-os adót, miközben a Real Madrid többi sztárja offshore számlákon rejtegeti a pénzét.

Ezt állítja a Mediapart nevű francia honlap, mely rendszeresen közöl részleteket a nagy spanyol futballbotrányról. Cristiano Ronaldo tökéletesen becsületes ember. Mindig mintaszerűen teljesíti a kötelezettségeit – ezt hangsúlyozza a Real Madrid közleménye.

A háromszoros aranylabdás Ronaldo adócsaló! Hét év alatt 149,5 millió eurót titkolt el az adóhatóság elől. Ezt állítja a Football leaks botrány elindítója, egy oknyomozó újságírócsapat. Cristiano Ronaldo menedzsere, a leleményes Jorge Mendes olyan adóelkerülési szisztémát talált ki, melyet szinte mindenki kihasznált a Real Madrid háza táján. Nemcsak a játékosok, hanem például a világhírű edző, José Mourinho is! A portugál edző korábban a Real Madrid kispadján üldögélt, ma az angol Manchester United trénere. Mindnyájan tagadják, hogy adócsalást követtek volna el. A spanyol költségvetési államtitkár viszont közölte: amint konkrét bizonyítékokat kapnak az adócsalásról, akkor máris indul a vizsgálat Cristiano Ronaldo és a többi sztár ellen. A spanyol adóhivatal és a futballsztárok édesbús viszonyában ez korántsem lenne újdonság.

Lionel Messit, a Barcelona sztárját 21 havi börtönre és 4,8 millió eurós bírságra ítélte a bíróság adócsalás miatt. Az argentin futballista fellebbezett. Csapata, a Barcelona mellette is kiállt teljes mellszélességgel. Mi mindnyájan Lionel Messik vagyunk! – ilyen pólókat árusítottak a katalán fővárosban. Most a nagy a vetélytárs, Cristiano Ronaldo is rendelhet egy ilyen pólót, hiszen nemcsak az aranylabdáért folyó versenyben méltó párja Lionel Messinek, de azt is nehéz eldönteni: melyikük az adócsalás igazi királya …

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez