Leonardo DiCaprio Donald Trumppal tárgyalt klímaügyben

A hollywoodi színész és az újonnan megválasztott elnök találkozójára stílusosan a New York-i Trump Towerben került sor szerdán, ahová DiCaprio az alapítványának a vezetőjét is magával vitte. Ez órákkal azután történt, miután Trump kijelölte az Amerikai Környzetvédelmi Hivatal leendő új vezetőjét, Scott Pruittot, aki történetesen klímaszkeptikus nézeteiről híres.

A történetet tovább színesíti, hogy DiCaprio előtte már találkozott Trump lányával, Ivankával, akinek adott is egy másolatot a nemrégiben mozikba került filmjéből, az Özönvíz előtt-ből. Sejtések szerint ennek is köze lehetett a szerda találkozóhoz, ahol az alapítvány vezetője és maga a színész is prezentációt tartottak a megújuló, tiszta energiaforrások technológiájáról és azok munkahelyteremtő szerepéről. Céljuk minden bizonnyal az volt, hogy meggyőzzék a leendő elnököt a környezetbarát technológiák gazdasági előnyeiről – korábban ugyanis Donald Trump számtalan jelét adta annak, hogy nem érdekli a téma.

Trumpot novemberben tudósok százai kritizálták kijelentéseiért, akkor ugyanis azzal kampányolt, hogy ha megválasztják, kilépteti az országot a párizsi klímaegyezményből, amely a globális felmelegedést megfékező emissziócsökkentést írja elő.

Győzelme után már másképp fogalmazott, a mostani jelöléssel viszont megint azt a vonalat erősíti, amit kampányában is képviselt. A most megnevezett Scott Pruittól ugyanis semmi jóra nem számíthatnak a környezetvédők. Ő volt ugyanis Obama egyik fő kritikusa a klímaváltozás elleni küzdelemben, és mellesleg ezer szállal kötődik a fosszilis alapú energiaiparhoz, ezért elég nehéz megjósolni, hogy vajon milyen lépéseket fog tenni a jövőben a környezetvédelemért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez