Nincs több bolti hiszti: Hollandiában eltűnnek a mesefigurás édességek

Jól ismert kép, amikor a gyerekek megpillantják kedvenc meseszereplőjüket egy csokoládé vagy chips csomagolásán, és ellentmondást nem tűrően követelni kezdik szüleiktől a terméket az üzletben. Ezt a problémát hamarosan kiküszöbölik Hollandiában, eltüntetik ugyanis az egészségtelen termékek csomagolásairól a jól ismert rajzfilmes karaktereket.

A lépést a Holland Élelmiszeripari Szövetség kezdeményezte, amely 450 élelmiszeripari vállalatot és 19 szervezetet képvisel. A szigorítás mellett olyan érveket hoztak fel, hogy a legtöbbször magas cukor-, só- és zsírtartalmú, egészségtelen élelmiszereket takarnak a népszerű mesék karaktereivel, amiket ráadásul szemmagasságban helyeznek el az üzletekben, így elkerülhetetlen, hogy a gyerekek célpontjává váljanak ezeknek a termékeknek.

Elsősorban az olyan, mozikban játszott, világszerte ismert mesék szereplői köszönnek le a polcokról, mint Dóra, a felfedező, vagy Miffy, aki szintén gyerekek milliói között népszerű.

Azoknak az élelmiszeripari termékeknek viszont nem kell arculatot cserélniük, amik eleve egy karakterre épülnek, ezeket továbbra is a régi formájukban forgalmazhatják őket.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez