Nigéria: megint kislányokat használtak élő bombaként

Maidiguriban, az ország északi részén újabb szörnyű terrorcselekményt hajtattak végre kisgyerekekkel. Két, hét-nyolc év körüli kislányt használtak az egyik zsúfolt piacon, élő bombaként. A detonációban mindketten életüket vesztették, rajtuk kívül egy halottja és több sérültje volt még a robbantásnak.

Szemtanúk szerint a lányok riksával érkeztek a helyszínre, és első ránézésre is furcsa volt a viselkedésük. „Próbáltam beszélni velük hausza és angol nyelven is, de nem válaszoltak. Azt hittem, az anyjukat keresik”- mondta egy szemtanú a BBC riporterének.

Pénteken kettős öngyilkos merénylet ölt meg legkevesebb 45 embert egy másik piacon, Madagali városában, ott felnőtt nők voltak az elkövetők. Októberben pedig szintén nőkre szerelt bomba robbant egy menekülttáborban Maiduguriban, akkor 17 ember halt meg.

Az még tisztázatlan, ki áll a merényletek mögött, de a módszer a Boko Haramra utal.

Tavaly ősszel szintén Maiduguriban egy mecsetnél robbantották fel magukat öngyilkos merénylők, miközben a muszlim hívők éppen az utolsó, esti imára készülődtek. Szemtanúk szerint az öt robbantó mindegyike kilenc év körüli lány volt, akik az öltözéküknek köszönhetően feltűnés nélkül el tudtak vegyülni a tömegben a bombával a testükön. Akkor több mint tíz ember halt meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez