A tökrészeg diktátor éjszakai önkritikára kényszerítette tábornokait

Kim Dzsongun, a világtól elzárkózó észak-koreai nemzeti kommunista rendszer teljhatalmú ura rárivallt megszeppent tábornokaira: reggelre jelentést kérek azokról a hibákról, melyeket elkövettek! Egy szemhunyásnyit sem alhatnak!

A legkisebb hibáról is be kell számolniuk! – harsogta az ifjú diktátor, miután benyakalt vagy 10 palack drága Bordeaux-i vörösbort. Majd, mint aki jól végezte dolgát, lefeküdt aludni. A nála jóval idősebb tábornokok pedig rettegve körmölni kezdték az önkritikájukat…

Maguk mit keresnek itt? – kérdezte reggel csodálkozva a másnapos ifjú diktátor, aki teljesen megfeledkezett részegen kiadott parancsáról. A tábornokok azt hitték: itt a vég! Korábban nem egy társuk találta már magát a kivégzőosztag előtt. Az idős hadfiak sírva fakadtak. Könyörögtek Kim Dzsongunnak: legalább az életüket hagyja meg! Vagy ha őket meg is öli, akkor legalább a családjukat kímélje meg! Észak-Koreában ugyanis a felségárulásban bűnösnek kimondott vezető nemcsak maga lakol halállal, de az egész családja is.

Kim Dzsongun nem viccel: öngyilkosságba hajszolta a nagynénjét is, akinek férje a gyerekekkel együtt kivégzőosztag előtt végezte, mint “áruló”. A könnyek közt könyörgő hadfiaknak az ifjú diktátor ezúttal megbocsátott. A tábornokok megkönnyebbülve ígérték meg: mindhalálig hűen szolgálják Kim Dzsongunt.

A közjátékról a japán sajtó számol be: megemlítve, hogy miközben népe nagy része éhezik, az ifjú diktátor nyakló nélkül nyakalja a méregdrága francia borokat. Japán szusimesterének azzal dicsekedett: tíz palack Bordeaux-i borral is megbirkózik együltében. A kínos csak az, hogy ezután parancsokat is kiad, miközben Észak-Koreának már atomfegyvere is van…

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez