Fogolycsere: elrabolták az emberrablók főnökének édesanyját

Épen akarom visszakapni a férjemet. Nálunk van a bandafőnök édesanyja. Tisztességes cserét ajánlunk! – ezt a videóüzenetet tette fel a világhálóra egy önvédelmi csoport Mexikóban.

A nő férjét harminc másik szerencsétlen emberrel együtt elrabolta a környék hírhedt bandája, mely Mexikó népszerű italáról, a tequiláról nevezte el magát. Ez a banda az emberrablásra specializálódott ezen a vidéken, ahol a kábítószerek termesztése a legfőbb bevételi forrás. A gazdag családok védelmi pénzt fizetnek azért, hogy ne őket rabolják el. Maradnak tehát a parasztok. Értük csak 10 ezer pesót kérnek. Ez sok a parasztoknak, de kevés az emberrablóknak. Ezért sok parasztot rabolnak el. Ha valaki nem fizet, akkor a rokonai a megcsonkított hullát kapják vissza fekete műanyag zsákban.

Mit csinál a rendőrség ? Áll és néz …

Legalábbis az a parasztok véleménye Guerrero tartományban, hogy a bandák lefizetik a rendőrséget. A videón nyíltan azzal vádolják a kormányzót, hogy nem tesz semmit a népért. Hagyja garázdálkodni az emberrablókat. Mit tesznek a parasztok? Önvédelmi fegyveres csoportokat szerveznek! Egy ilyen csoport elrabolt 18 embert, köztük a bandavezér édesanyját is. Kölcsön kenyér visszajár! – üzenték a parasztok, akik abban bíznak: szeretteik kiszabadulnak.

Egyelőre csak annyi történt, hogy a kormányzó 200 rendőrt küldött a helyszínre, hogy rendezzék a nehéz helyzetet. Korábban három szövetségi rendőrt az emberrablók elevenen elégettek az autójukban. A világszerte ismert Acapulco az amerikai földrész legveszélyesebb városa lett. Tíz éve hirdette meg a háborút a drogkartellek ellen Mexikó akkori elnöke, Calderon. Több mint 170 ezer ember halt meg a háborúban. Az Egyesült Államok határán a nagy bandák meggyengültek. A helyüket helyi erők foglalták el. Ők már pár pesóért csonkítanak vagy ölnek. A narkóbiznisz közben vígan megy tovább. Mi lesz a túszokkal? A bandafőnök elrabolt édesanyjával?  Válasz egyelőre nincs Mexikóban, ahol újabb tömegsírt találtak: benne 32 oszladozó hulla, mellettük kilenc koponya….

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez