Megint robbantottak Törökországban

13 katona meghalt és 48 megsebesült Kayseriben, ahol reggel egy busz mellett robbant bomba.

A busz szabadnapos katonákat szállított a Törökország közepén fekvő városban, akik egy piacon készültek vásárolni. Éppen az egyetem előtt haladt el, amikor a detonáció történt. A hadsereg egyik szóvivője szerint civilek is megsérülhettek.

A török Dogan hírügynökség szerint autóba rejtett pokolgép robbant.

Pontosan egy héttel ezelőtt 44 embert ölt meg két bombatámadás Isztambulban, ott kurd militánsok, Kurdisztán sólymai robbantottak. A most véget érő évben az Iszlám Állam dzsihádistái és kurd fegyveresek egész sor robbantást követtek el Törökországban.

A kormányfő helyettese, Veysi Kaynak azt mondta, a reggeli támadás nagyon hasonlított az egy héttel ezelőttihez. Erdogan elnök a helyszínre indult – közölte az állami Anadolu hírügynökség. A miniszterelnöki kabinetiroda arra kérte az újságírókat, ne jelentessenek meg semmit, ami pánikot vagy félelmet okozhatna, mert azzal csak a terroristákat segítik céljaik elérésében. Maga a kormány egyelőre semmilyen információt nem ad ki a támadásról – jelentette az AP.

Kayseri Törökország egyik leggyorsabban fejlődő városa, gazdasági dinamikája miatt az “anatóliai tigrisek” egyike és Miskolc testvérvárosa.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez