Szibériai Survivor: szabad a gyilkosság és a nemi erőszak

Valójában minden megengedett lesz a júliusban induló új orosz valóságshow-ban: harc, alkohol, dohányzás, nemi erőszak, gyilkosság, bármi – közölték a szervezők. Egyedül a fegyverhasználatot korlátozzák: ott a késen kívül minden tilos! Persze ha egy versenyző törvénytelenséget tesz, akkor jön érte a rendőrség és viselnie kell a következményeket.

Hiába nyilvánvalóan tökéletes helyszín a szibériai tajga egy valóságshow-hoz, csak a jövő év július 1-én indul az új műsor Oroszországban. A Game2: Winter ötlete Jevgenyij Pjatkovszkij novoszibirszki vállalkozó fejéből pattant ki.

Át is gondolt mindent alaposan. Az összesen 30 résztvevőt az orosz katonai hírszerzés (GRU) korábbi tagjai képzik ki a 9 hónapig tartó kalandra. Merthogy a cél a túlélés a farkasok és medvék lakta Szibériában 2017. július 1. és 2018. április 1. között.

A műsor Facebook oldalát már több mint ezren lájkolták és még külföldiek is faggatóznak, hogyan kerülhetnének be a show-ba. Erre két mód van. Az egyik a hagyományos beszavazás. Aki viszont nem akarja a nézők szimpátiájára bízni magát, az 10 millió rubel (49 millió forint) ellenében automatikusan a tajgába jut. Persze csak ha már elmúlt 18 és mentálisan ép. Hogy pontosan mikor zárul a kiválasztás, arról nem számolt be a The Siberian Times.

Az viszont biztos, hogy a végső 30-nak majd alá kell írnia a feltételt: a tajgában történtek nem maradnak ott. Vagyis a műsor szabályai szerint ugyan mindent szabad, de a rendőrség a bűnelkövetőket letartóztatja és valószínűleg börtönbe is csukja.

A körülbelül 900 hektáros területen 2000 kamera vizslatja majd a versenyzőket. Illetve mindegyiküknek lesz egy újratölthető kézi kamerája az engedélyezett, legfeljebb 100 kilós csomagja mellett. Aki bajba jut, vagy feladja a versenyt, azt helikopterrel szállítják el. Orvos nem lesz a területen.

Hogy ne csak az orosz nézőket borzongassa a félelem és a hideg, angolra, franciára, németre, spanyolra, kínaira és arabra is lefordítják a műsort. Amit egyébként éjjel-nappal sugároznak majd a 9 hónap alatt a fagyos pusztaságból.

Kép: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez