Egy hajléktalanszállón önkénteskedett titokban George Michael

A karácsony napján elhunyt popikon halála előtt egy hajléktalanszállón segített, ám szigorúan névtelenül tette ezt – árulta el egy aktivista.

Emilyne Mondo Twitteren tette közzé, hogy George Michael azon a hajléktalanszállón dolgozott, ahol ő is önkénteskedett. Az énekes teljesen titokban, a média vizslató tekintetét elkerülve dolgozott náluk, kifejezetten kérte, hogy ezt ne árulják el senkinek. Mondo szerint nem akarta, hogy a média ellehetetlenítse a munkáját, hiszen csak egy önkéntes akart lenni a sok közül, aki segít embertársain. George Michael elsősorban pénzzel, de munkával is támogatta a hajléktalanszállót.

Az énekestől sosem állt távol a jótékonykodás, mindig önzetlenül segítette a rászorulókat. Egyik leghíresebb slágerének, a Last Christmasnak a bevételét (és a Do They Know It’s Christmas-ét is) a nyolcvanas években az etiópiai éhezők megsegítésére ajánlotta fel. Amikor részt vett a brit Legyen Ön is Milliomosban, az ott megnyert összeget szintén jótékony célokra fordította, Steve Wonder You and I című számának feldolgozásáért pedig adakozással fizethettek a rajongók. Mindemellett rengeteg pénzzel támogatta többek közt az AIDS-betegeket, a rákosokat és a rászoruló gyerekeket is.

George Michael, korunk egyik legmeghatározóbb zenésze december 25-én, 53 évesen hunyt el Oxfordshire-i otthonában. Holttestét partnere, Fadi Fawaz találta meg reggel, a rendőrség kizárta az idegenkezűséget, elsődleges okként szívelégtelenséget állapítottak meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez