A Trump-kakas az év végi piac sztárja Kínában

A kakas éve következik a Mennyei Birodalomban, ahol egy áruházlánc olyan kakasszobrokat hozott forgalomba, melyek a jellegzetes Trump-frizurát viselik.

Korábban a központi pártlap, a Zsenmin Zsipao közölt egy olyan képet, melyen egy fácán viselt Trump-frizurát. Pekingben kissé tartanak Donald Trumptól, aki Kínát jelölte ki stratégiai ellenfélnek.

57 dollár a legolcsóbb Trump-kakas Tajjüan városában, ahol kitalálták, hogy az újévi kakast a megválasztott amerikai elnök jellegzetes frizurájával látják el. Tajjüan Sanhszi tartomány fővárosa, az itteniek számára Donald Trump inkább mulatságos mumusnak tűnik, mint veszélyes politikusnak. Ez a tartomány meglehetősen elmaradott, és csekély szerepet játszik a kínaiak exportoffenzívában, melyet Donald Trump mérsékelni akar.

Az ötletgazda igen büszke leleményére, hiszen kombinált két jövő évi eseményt: a Holdújévet, mely megnyitja a kakas évét Kínában, és Donald Trump beiktatását Washingtonban.

A Trump-kakas szobra díszíti ezért az áruházlánc központját. Vásárolni is lehet belőle: a mintegy 10 méter magas szobor 1739 dollárba (több, mint félmillió forintba) kerül. Természetesen a mini és a maxi Trump-kakas is megtalálható az Alibaba év végi kínálatában. Már az Egyesült Államokban is kapható a Trump-frizurás kakas, a megválasztott amerikai elnök reakciója egyelőre nem ismert…

Fotó: People’s Daily

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez