Futballozó elefántok – fesztivál Nepálban (videó)

Szépségverseny, futball- és pólómérkőzések – ötnapos elefántfesztivált rendeznek az óév végén és az újév elején Nepálban.

Ez a 13. ilyen fesztivál, de a mostaninak különös jelentőséget tulajdonítanak. Tavaly ugyanis nagy földrengés volt, mely nemcsak az amúgy is szegény országot tette tönkre, de a Nepál számára létfontosságú turizmust is. Ezért most több, mint 100 elefántot trombitáltak össze a fesztiválra. A szépségverseny nem a legszebb elefántot díjazza, hanem azt a művészt, aki a legszebben dekorálta ki a hatalmas testű állat bőrét.

Az elefántfesztivál fontos üzenet a helyi lakosságnak is: azt jelzi, hogy a kormányzat komolyan veszi az elefántok védelmét. Rablóbandák ugyanis gyilkolják az elefántokat, mert az agyaraik szép pénzt érnek Kínában. Peking épp most hozott olyan új, szigorú törvényt, mely teljes mértékben tiltja az elefántcsont-kereskedelmet. Nepálban abban bíznak, hogy ennek következtében valóban védett állatok lesznek az elefántok, akik nyugodtan futballozhatnak a fesztiválon, mert senki sem akar végezni velük…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez